Fisolengulasch

Fisolengulasch

4.6 125 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 Portionen

Składniki

  • Sonnenblumenöl
    20 g
  • Zwiebeln geviertelt
    300 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • Tomatenmark
    30 g
  • Paprikapulver, edelsüß
    20 g
  • Kümmel, gemahlen
    1 EL
  • Majoran, getrocknet
    2 geh. EL
  • getrocknetes Lorbeerblatt
    1
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    1 TL
  • Erdäpfel, festkochend
    500 - 550 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    3 EL
    2 - 3 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Maisstärke
    1 EL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    4 Prisen
  • Wasser
    700 g
  • gelbe Fisolen, frisch
    500 g
    500 g grüne Bohnen, frisch
  • Wurst (z.B. Wiener Wurst, Extrawurst, Kochsalami) im Ganzen
    150 - 200 g
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    4 Stängel
  • Essig
    1 - 2 Spritzer
  • Sauerrahm zum Dekorieren
    4 EL
  • Salz
    1 - 2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 335 kcal / 1404 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 478 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...