Erdäpfel-Karfiol-Laibchen

Erdäpfel-Karfiol-Laibchen

4.1 187 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
10 Stück

Składniki

  • Schnittkäse (z. B. Gouda), in Stücken
    100 g
  • Wasser
    500 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2 cm)
    300 g
  • Karfiol in Röschen, große Stücke halbiert
    200 g
  • Semmelbrösel etwas mehr zum Wenden
    50 g
  • Salz
    1 TL
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Oregano, getrocknet
    ½ TL
  • Muskat, gemahlen
    1 Prise
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Mais gewaschen und abgetropft
    50 g
  • Maisstärke
    40 g
  • Öl zum Braten (z. B. Rapsöl)
    4 - 8 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 152 kcal / 637 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...