Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 - 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 75 g Speckwürfel
- 500 g Erdäpfel, geschält
- 600 g Kürbisfleisch
- 10 g Tomatenmark
- 1 EL Weizenmehl, universal
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Paprikapulver, rosenscharf
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Kümmel, gemahlen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 600 g Wasser
-
8
Frankfurter
lub 8 Debreziner - 1 Spritzer Essig
- 1 Prise Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1129 kJ / 270 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Linsen mit Mangold und Speck
30min
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
Kürbisgulasch
45min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1h
Eiernockerl
30min
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55min
Semmelknödel
50min
Fisolengulasch
1 Std. 10 Min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1 Std. 10 Min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 godz. 45 min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50min