![Dillfisolen mit Erdäpfeln Dillfisolen mit Erdäpfeln](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5c645f7e-2b4e-4ee1-8814-666da45e1d37/Derivates/cf5c12a7-6dc0-497d-b62a-71f41307ba15.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- ½ Bund frische Dille, Spitzen abgezupft
-
500 - 600
g Fisolen, frisch
lub 500 - 600 g Fisolen, TK -
600 - 700
g heurige Erdäpfel, mit Schale (siehe Variation)
lub 600 - 700 g Erdäpfel, geschält - 500 g Wasser
- 2 - 2 ¾ TL Salz
- 40 g Butter, in Stücken
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 ½ EL Maisstärke
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 100 g Sauerrahm
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Spritzer Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1156 kJ / 276 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55 min
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
55 min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35min
Gefülltes Brathenderl
1h 45min
Kräftige Hühnersuppe mit Bröselknödel
1 Std. 50 Min
Rahmgemüse mit Wurstschüsserl
40 min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50 min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Fisolengulasch
1 Std. 10 Min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1 Std. 10 Min
Risi-Bisi
30 min
Eiernockerl
30 min