Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 Frühlingszwiebeln (grüne Teile für die Dekoration aufheben)
- 500 g Kohlrabi, geschält und zarte Blätter, in Stücken
- 50 g Erdäpfel, geschält, in Stücken
- 25 g Butter
- 1000 g Wasser
- 1 - 1 ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Muskat, gemahlen
-
5
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 10 g Apfelessig
- 1 Packung Kresse
- 150 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 591 kJ / 142 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchinisuppe mit Cashewkernen
25 min
Erdäpfelcremesuppe mit Leberkäse-Croutons
35 min
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35 min
Apfel-Sellerie-Suppe
45 min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 min
Paprikaschaumsuppe mit RUPP Enzian Emmentaler
30 min
Semmelknödel
50 min
Kohlrabi-Erbsen-Cremesuppe mit Radieschen
35 min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40 min
Kräuterschöberlsuppe
35 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h
Paprikasuppe
30 min