Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Eier
- 1 Bio-Zitrone
- 500 - 600 g Äpfel, säuerlich
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1 Prise Salz
- 50 g Butter, in Stücken
- 500 g Topfen
- 30 g Dinkelgrieß
- 1 Packung Vanillepuddingpulver (für 0,5 l)
- 50 g Zucker
- 1 - 2 TL Vanillezucker
- 4 EL Kokosraspel
-
2
EL Kokoschips, ungesüßt
lub 2 EL Mandelblättchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1584 kJ / 378 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 165 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50min
Reisauflauf mit Äpfeln
1 Std. 45 Min
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
45 Min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50min
Omas Rahmkoch mit Maroni & Feigen
50min
Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren
1 Std. 30 Min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 Min
Topfenschmarrn ruckzuck
40min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1 Std. 25 Min
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1h 20min
Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig
1h 20min