Pizza bianca alla ligure

Pizza bianca alla ligure

4.2 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    230 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • di lievito di birra fresco
    15 g
    1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato
  • di farina integrale
    100 g
    100 g di farina di castagne
  • di farina di forza (manitoba) + q.b.
    300 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    20 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Farcitura
  • di acqua
    1500 g
  • di fagiolini verdi freschi a pezzi (2-3 cm)
    150 g
  • di mozzarella a pezzi (2-3 cm)
    150 g
  • di crescenza
    150 g
  • di latte
    10 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe
    1 pizzico
  • di pesto (opcjonalnie) alla genovese
    50 g
  • di olio extravergine di oliva (opcjonalnie)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 503 kcal / 2106 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 24.4 g
Węglowodany 54.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...