Pizza bianca alla ligure

4.2 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 230 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • 15 g di lievito di birra fresco
    1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato
  • 100 g di farina integrale
    100 g di farina di castagne
  • 300 g di farina di forza (manitoba)
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
Farcitura
  • 1500 g di acqua
  • 150 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di mozzarella a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di crescenza
  • 10 g di latte
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 50 g di pesto (opcjonalnie) alla genovese
  • 20 g di olio extravergine di oliva (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 20 g
Kalorie 2106 kJ / 503 kcal
Tłuszcz 24.4 g
Węglowodany 54.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...