Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 60 g di zucchero
- 3 mandarini, la scorza senza la parte bianca e il succo (preferibilmente biologici)
- 2 tuorli
- 100 g di latte
- 10 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Crema inglese
15min
Cioccolato plastico
12h
Panna cotta al caffè
4h 20 min
Bavarese alle nocciole
6 Std. 40 Min
Bavarese al cioccolato con salsa toffee al caffé
7 Std.
Panna cotta al pistacchio e salsa al cioccolato bianco
4h 20 min
Profiteroles
2 Std.
Cremoso al caffè
5h 30min
Mousse al cioccolato bianco e fragole
4h 25min
Monte bianco
1h 5min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5h