Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g di biscotti secchi
- 60 g di burro
- 2 cucchiaini di cacao amaro in polvere
Crema al cocco
- 3 fogli di gelatina (2 g ciascuno) precedentemente ammollati in acqua fredda e strizzati
- 200 g di latte di cocco
- 3 cucchiaini di zucchero
- 250 g di mascarpone
- 100 g di robiola
- 100 g di formaggio fresco spalmabile
Crema alla menta
- 5 tuorli d'uovo
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- 40 g di sciroppo alla menta
- 500 g di latte
- gocce di cioccolato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2397 kJ / 573 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 46.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Bavarese al melone aromatizzata al Porto
3 Std. 15 Min
Croccante cocco e caffè
12h 40min
Cocktail solero
10 Min
Mai tai
10 Min
Sorbetto all'arancia e spumante
8 Std. 20 Min
Bavarese al cioccolato con salsa toffee al caffé
7sa
Bicchierini con crema al gianduia e tegola alle nocciole
5j 30 menit
Mousse al pistacchio con crumble al cacao
2h
Semifreddo al limone e mirtilli
2h 15min
Cheesecake cotta alle fragole
1 godz. 30 min
Cheesecake al cocco
4 Std. 20 Min
Cheesecake ai lamponi
3h 20min