Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 250 g di Gorgonzola a pezzi
- 250 g di ricotta di pecora, scolata dal siero
- 50 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Bigné
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 5 g di sale
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Terminare la preparazione
- 100 g di panna (35% di grassi)
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 1 pizzico di sale grosso su ogni bigné
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1389 kJ / 332 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè al formaggio
1j 5 menit
Bignè alla crema di funghi e speck
1h 35min
Conetti croccanti con mousse di Gorgonzola
5 Std. 30 Min
Coupelle ripiene
35min
Crema Bimby ®
45min
Sformatini di gamberi e verdure
35min
Crème caramel
3 godz. 45 min
Cestini con crema di lenticchie e cotechino
3h
Ceviche di salmone
48 Std. 15 Min
Paris-Brest salato con crema al Parmigiano reggiano e melagrana
2 godz. 40 min
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9h
Bignè a sorpresa
2h