![Crema de judías pintas y espinacas Crema de judías pintas y espinacas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0D700D80-6759-4091-ADE0-6255AFDD4F12/Derivates/4D72C145-A064-4127-9EFA-CFBEA36325D7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de judías rojas cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
- 600 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 300 g de cebolla cortada en trozos
- 150 g de zanahoria cortada en trozos
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 200 g de espinacas congeladas (previamente descongeladas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 670 kJ / 167 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Błonnik
- 11.2 g
Alternatywne przepisy
Sopa de lentejas rojas con calabaza y romero
45min
Sopa de judías blancas y verduras
40 Min
Crema de garbanzos con puerro y setas
35min
Sopa de batata, pimiento rojo y judías blancas
35min
Sopa griega de garbanzos
25 Min
Judías blancas con espinacas al azafrán
25 Min
Sopa de garbanzos con espinacas
30 Min
Guiso de judías pintas con arroz
40 Min
Crema de batatas y garbanzos
35min
Guiso de judías con salchichas
25 Min
Crema bretona (de judías blancas)
30 Min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 Min