Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de lentejas pardinas
- 80 g de cebolla en trozos
- 200 g de puerro (solo la parte blanca) en trozos
- 150 g de tomate en trozos
- 50 g de aceite de oliva
-
250
g de setas frescas (limpias y en trozos)
lub 250 g de setas congeladas (previamente descongeladas) - 800 g de agua
- 1 pastilla de caldo
- 1 pellizco de sal
-
1
ramita de romero fresco
lub 1 cucharadita de romero seco desmenuzado - 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- 1 morcilla de cebolla (aprox. 140 g) cortada en 6 rodajas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1486 kJ / 355 kcal
- Białko
- 19.06 g
- Węglowodany
- 32.61 g
- Tłuszcz
- 16.54 g
- Błonnik
- 9.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbanzos encebollados
40 Min
Garbanzos a la catalana
35min
Habas de soja y arroz con tomate al curry
3h
Judía blanca de ayuno
9 Std. 15 Min
Lentejas con calamares
2 Std. 50 Min
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30 min
Alubias con gambas
20 min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 min
Crema de judías pintas y espinacas
30 min
Judías blancas con espinacas al azafrán
25 min
Garbanzos con fideos y mejillones
20 min
Lentejas con morcilla de Burgos
45 min