Vellutata di finocchi, mele e speck
TM6 TM5 TM31

Vellutata di finocchi, mele e speck

4.2 (185 ocen)

Składniki

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 60 g di cipolla rossa a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 200 g di bulbi di finocchio, puliti e a pezzi (2 cm)
  • 100 g di patate, pelate e a pezzi (2 cm)
  • 150 g di mele tipo Stark, sbucciate e a pezzi (2 cm)
  • 200 g di latte intero
  • 200 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 100 g di speck a listarelle
  • prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
959.3 kJ / 229.5 kcal
Białko
10.5 g
Węglowodany
19.2 g
Tłuszcz
15 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Błonnik
3.5 g
Sód
270 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy