Vellutata di finocchi, mele e speck

Vellutata di finocchi, mele e speck

4.2 222 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 60 g di cipolla rossa a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 200 g di bulbi di finocchio puliti e a pezzi (2 cm)
  • 100 g di patate pelate e a pezzi (2 cm)
  • 150 g di mele tipo Stark, sbucciate e a pezzi (2 cm)
  • 200 g di latte intero
  • 200 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 100 g di speck a listarelle
  • prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 270 mg
Białko 10.5 g
Kalorie 959.3 kJ / 229.5 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 19.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...