Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
- 100 g di speck Alto Adige IGP a cubetti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di cavolo rosso a listarelle sottili (0.5 cm)
- 200 g di vino rosso secco di buona qualità
- 20 g di zucchero grezzo di canna
- 150 g di mela renetta, sbucciata e a dadini (1 cm)
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato fresco
- 40 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Contorno di verza
35p
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50min
Contorno di taccole al pomodoro
40 min
Cavolo rosso con semi di finocchio
40 min
Broccoli alla siciliana con olive
40 min
Carote al Marsala
25 min.
Radicchio in saor
3h 45 min
Verdure all'orientale
10 min.
Insalata di cavolo al curry
50min
Insalata di cavolo rosso, pere e coriandolo
20p
Porri in agrodolce al Varoma
30 min.
Taccole speziate all'asiatica
30 min.