Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di sedano rapa
- 300 g di sedano rapa a pezzi (3 cm)
- 25 g di acqua
- 20 g di fecola di patate
- 30 g di amido di riso (o maizena)
- ½ cucchiaino di sale
- 120 g di mascarpone
Salsa al Castelmagno
- 100 g di formaggio Castelmagno a pezzi (3 cm)
- 30 g di burro
- 50 g di vino bianco secco di buona qualità (tipo Chardonnay)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3021 kJ / 722 kcal
- Białko
- 20.7 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 57.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2 godz.
Salsa verde "Bagnet"
15 Min
Polenta con fonduta di formaggi
1 Std. 15 Min
Gnocchi verdi alla romana
1 Std. 20 Min
Risotto ai porri e burrata
35 Min
Purè di sedano rapa
35 Min
Bagna cauda
35 Min
Gnocchi alla romana (senza lattosio)
1h 50min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1 Std. 40 Min
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
45 min
Pere al vino rosso
3 Std. 20 Min
Salsa rubra
30 Min