Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 100 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm) + q.b.
- 200 g di farina tipo 0
- 65 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Farcitura
- 700 g di cipolle rosse di Tropea a fette (1 cm)
- 20 g di aceto balsamico
Terminare la preparazione
- 2 cucchiaio di zucchero di canna
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 953.9 kJ / 227.8 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Shortbread
2 godz.
Crostini di pane alle castagne e noci con lardo e miele
5 Std. 20 Min
Quiche Lorraine
45 min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1h 10min
Quiche pere e gorgonzola
1 godz.
Focaccia al formaggio di Recco
1 godz. 15 min
Torta salata ai porri e cumino nero
1 godz. 20 min
Purè di sedano rapa
35min
Soufflé al formaggio
55min
Fonduta svizzera
20min
Tarte tatin ai pomodori
50min
Apple crumble (Crumble di mele)
1 godz.