Tarte tatin di cipolle di Tropea
TM6 TM5 TM31

Tarte tatin di cipolle di Tropea

4.0 (23 oceny)

Składniki

Pasta brisée

  • 100 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm) + q.b.
  • 200 g di farina tipo 0
  • 65 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale

Farcitura

  • 700 g di cipolle rosse di Tropea a fette (1 cm)
  • 20 g di aceto balsamico

Terminare la preparazione

  • 2 cucchiaio di zucchero di canna
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
953.9 kJ / 227.8 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
29.4 g
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy