Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 100 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm) + q.b.
- 200 g di farina tipo 0
- 65 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Farcitura
- 700 g di cipolle rosse di Tropea a fette (1 cm)
- 20 g di aceto balsamico
Terminare la preparazione
- 2 cucchiaio di zucchero di canna
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 953.9 kJ / 227.8 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Flan al cavolo viola
55min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55min
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1h 10min
Bagna cauda
35min
Crumble di verdure
1h 20min
Flan al topinambur
40min
Risotto Castelmagno e nocciole
30min
Mini bonet
2h
Fonduta
8h 20 min
Tarte tatin
2j 30 menit
Peperoni alla piemontese
55min
Bonèt
2h