Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3cm)
- 1000 g di acqua
- 350 g di cardi, puliti dai filamenti, a pezzi (5 cm)
- burro q.b.
- 125 g di panna (30-40% di grassi)
- 2 uova (da 60 g)
- 10 g di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carote al Marsala
25min
Vellutata di topinambur e salvia
50min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55min
Flan al topinambur
40min
Sformato di cardi
1h
Zabaione caldo al passito
15min
Zabaione allo spumante
15min
Sformatini ai porri
55min
Pere al vino rosso
3 Std. 20 Min
Budino di zucca e arancia
1 godz. 35 min
Crostata di fiori e zucchine
1 godz. 35 min
Crema di topinambur e tartufo
55min