Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3cm)
- 1000 g di acqua
- 350 g di cardi, puliti dai filamenti, a pezzi (5 cm)
- burro q.b.
- 125 g di panna (30-40% di grassi)
- 2 uova (da 60 g)
- 10 g di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini ai porri
55min
Flan al topinambur
40 Min
Flan di cavolfiore
45 Min
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50 Min
Sformato di cardi
1 Std.
Pere al vino rosso
3h 20min
Sformatini di asparagi
45 Min
Vellutata di cardi con patate al timo
50 Min
Flan al cavolo viola
55min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1 Std. 15 Min
Flan di carote
50 Min
Fonduta
8 godz. 20 min