Urządzenia i Akcesoria
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni
Składniki
-
15 foglie di cavolo verza lavate
-
1500 g di acqua
-
1 cucchiaio di dado per brodo di carne
-
16 fette di pane di segale
-
300 g di Fontina Valdostana a fette sottili
-
1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
-
1 pizzico di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
-
50 g di burro in fiocchi
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Sód
14 mg
Białko
36.8 g
Kalorie
4139.5 kJ /
988.7 kcal
Tłuszcz
46.6 g
Błonnik
140.7 g
Tłuszcz nasycony
28 g
Węglowodany
102.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
L'Italia da gustare
70 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Paste di meliga (paste ad'melia)
40 Min
Polenta concia alla valdostana
1 Std. 40 Min
Pere al vino rosso
3 Std. 20 Min
Panissa vercellese
35 Min
Martin sec al Barolo
4 Std. 30 Min
Mini bonet
2 Std.
Frittelle di mele
40 Min
Semolino dolce
1 Std.
Risotto Castelmagno e nocciole
30 Min
Bonèt
2 Std.
Bagna cauda
35 Min
Fonduta
8 Std. 20 Min