Urządzenia i Akcesoria
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni
Składniki
-
15 foglie di cavolo verza lavate
-
1500 g di acqua
-
1 cucchiaio di dado per brodo di carne
-
16 fette di pane di segale
-
300 g di Fontina Valdostana a fette sottili
-
1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
-
1 pizzico di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
-
50 g di burro in fiocchi
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Sód
14 mg
Białko
36.8 g
Kalorie
4139.5 kJ /
988.7 kcal
Tłuszcz
46.6 g
Błonnik
140.7 g
Tłuszcz nasycony
28 g
Węglowodany
102.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
L'Italia da gustare
70 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Bagna cauda
35min
Quiche ai finocchi e porri
1h 10min
Pere al vino rosso
3h 20min
Rabaton
1h
Parmigiana di sedano rapa
2h
Minestra di castagne
1h 40min
Polenta concia alla valdostana
1h 40min
Martin sec al Barolo
4h 30min
Panissa vercellese
35min
Risotto timo e toma
35min
Tarte tatin
2h 30min
Polenta al formaggio
1h