Wersje kompatybilne
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 foglie di cavolo verza, lavate
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo di carne
- 16 fette di pane di segale
- 300 g di Fontina Valdostana a fette sottili
- 1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
- 1 pizzico di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
- 50 g di burro in fiocchi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4139.5 kJ / 988.7 kcal
- Białko
- 36.8 g
- Węglowodany
- 102.9 g
- Tłuszcz
- 46.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 140.7 g
- Sód
- 14 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1 godz.
Riso e porri
30 min
Semolino dolce
1 godz.
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2 godz.
Salsa verde "Bagnet"
15 min
Polenta con fonduta di formaggi
1 godz. 15 min
Bagna cauda
35min
Panissa vercellese
35min
Paniscia del rubino (risotto alla novarese)
40 min
Zabaione
15 min
Polenta concia alla valdostana
1h 40 min
Fonduta
8h 20min