Wersje kompatybilne
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce; Berry Foam
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 700 g green asparagus
- 30 g Parmesan cheese, cut in pieces
- 1200 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 200 g basmati rice
Berry Foam
- 140 g caster sugar
- 500 g frozen mixed berries
-
10 - 30
g lime juice
lub lemon juice - 1 egg white, from medium egg
Lemon Sabayon Sauce and Finalisation
- 100 g liquid vegetable stock
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 15 g freshly squeezed lemon juice
- 40 g extra virgin olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2580 kJ / 616 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 916 mg
Alternatywne przepisy
Meatballs with Tomato Sauce and Pasta
45 min
Coconut Milk Crushed Ice with Fruit (TM6)
Brak ocen
Salmon Tikka Dinner with Steamed Rice
40 min
Sous-vide Fillet Steak with Peppercorn Sauce, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2h 30min
Beef Goulash with Bread Dumplings and Red Cabbage
1h 40min
Bolognese Sauce
1 Std. 15 Min
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45 min
Butternut Squash Soup, Fish with Rice and Vegetables, Apple and Pear Crumble
1h
Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM5)
1h 10min
Massaman Curry with Jasmine Rice
1h
Leek and Potato Soup With Soya or Beef Mince
50min
Quick Thai Chicken Curry with Basmati Rice
40 min