Wersje kompatybilne
Gazpacho di zucchine con stracciatella e guanciale
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ scalogno
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 20 g di guanciale di maiale, a cubetti
- 3 foglie di basilico fresche, lavate
- 30 g di stracciatella
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1569 kJ / 375 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di carote e pomodori secchi
40 dk
Vellutata di zucca, arancia e mandorle
40 dk
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50 dk
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40 dk
Vellutata di finocchi, mele e speck
50 dk
Zuppa di cavolfiori con cimette glassate
45 dk
Gazpacho indiano
2 Std. 10 Min
Crema fredda di barbabietole e yogurt
15 Min
Bicchierini di zucca e salsiccia al limone
1 Std. 5 Min
Gazpacho
15 Min
Gazpacho alle pesche e cipolla rossa di Tropea
1 Std. 10 Min
Gazpacho prosciutto e melone
2 Std. 10 Min