Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla bianca a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di acqua
- 500 g di zucchine a rondelle (2 cm)
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di ricotta, scolata dal siero
- 1 bustina di zafferano in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 414 kJ / 99 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucchine e zenzero
50min
Vellutata di carote
35min
Vellutata di finocchi e carote
35min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40min
Vellutata di finocchi e zafferano
50min
Crema di finocchi
35min
Vellutata fredda d'estate
1 godz.
Vellutata fredda di pomodoro e yogurt greco
45 min
Vellutata fredda di zucchine e menta
1h 30min
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40min
Vellutata di zucchine con feta
50min
Vellutata di asparagi
45 min