Vellutata fredda di zucchine, zafferano e ricotta

Vellutata fredda di zucchine, zafferano e ricotta

4.6 59 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 50 g di cipolla bianca a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 400 g di acqua
  • 500 g di zucchine a rondelle (2 cm)
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 1 cucchiaino di sale
  • 150 g di ricotta scolata dal siero
  • 1 bustina di zafferano in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3.5 g
Kalorie 414 kJ / 99 kcal
Tłuszcz 7.9 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...