Mijoté de bœuf, sauce champignons

Mijoté de bœuf, sauce champignons

4.6 81 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Le bœuf
  • d'échalotes coupées en deux
    50 g
  • gousse d'ail
    1
  • de beurre coupé en morceaux
    40 g
  • de vin rouge
    100 g
  • de viande de bœuf en morceaux, dénervée coupée en cubes (3 cm)
    500 g
  • de bouillon de bœuf émietté
    ½ cube
  • d'eau
    300 g
  • feuilles de laurier déshydratées
    2
  • de thym frais effeuillés
    2 brins
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
La sauce aux champignons sauvages
  • d'échalotes coupées en deux
    40 g
  • de beurre coupé en morceaux
    30 g
  • de champignons frais (pleurotes, champignons bruns, bolets), coupés en morceaux (2-3 cm)
    200 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    100 g
  • de farine
    35 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • persil frais pour la garniture

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 668 kcal / 2798 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 28 g
Sód 1187 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...