
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pizza
- 30 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler
- 220 g d'eau à température ambiante
-
1
c. à café de sucre en poudre
lub 1 c. à café de poudre de malt -
20
g de levure boulangère fraîche émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 400 g de farine à pain et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
La garniture Margherita
- 200 g de mozzarella coupée en morceaux
-
250
g de tomates concassées en conserve
lub 250 g de tomates mûres en morceaux - 2 - 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 filet d'huile d'olive extra vierge
- 10 - 15 feuilles de basilic frais ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 607 kcal / 2544 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 78 g
- Błonnik
- 4 g