Cuisses de poulet et sauce aux champignons avec du riz sauvage

Cuisses de poulet et sauce aux champignons avec du riz sauvage

3.4 53 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • de mélange de riz sauvage
    300 g
  • d'eau
    800 g
  • d'huile végétale
    1 c. à soupe
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • d'échalotes coupées en deux
    150 g
  • gousses d'ail
    2
  • de thym frais effeuillés et un peu pour la finition
    8 brins
  • de beurre coupé en morceaux
    50 g
  • de champignons frais émincés
    350 g
  • de vin blanc
    100 g
  • de cuisses de poulet, sans peau, avec l'os coupées en deux
    700 g
  • de bouillon de légumes en pâte
    1 c. à café
    ½ cube de bouillon de légumes
  • de poivre moulu
    ¼ c. à café
  • de haricots verts frais
    200 g
  • de farine de blé
    20 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 958.3 kcal / 4009.3 kJ
Białko 45.8 g
Tłuszcz 52.3 g
Węglowodany 76.3 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 20.3 g
Sód 1049.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...