Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 500 g de chair de potiron, coupé en morceaux (1-2 cm)
- 1 gousse d'ail
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g de graines de sésame
- ½ c. à café de cumin en poudre
- ½ c. à café de paprika
- 20 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 279 kJ / 67 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche butternut, orange et lieu noir
1j 20 menit
Crumble courgette et petits pois, sorbet au wasabi
50 menit
Purée potiron-orange
30 min
Curry à la mangue, pommes de terre, chou-fleur et noix de cajou
45 Min
Dhal de lentilles corail, chou-fleur et patate douce
50 menit
Curry de légumes (chou-fleur, courge, patate douce et panais)
1 godz. 5 min
Purée aux saveurs asiatiques
40 min
Purée carotte-coco
40 min
Potimarrons farcis au veau, champignons et épinards
1h 10 min
Purée de patates douces au gingembre, sauce airelles-dattes
55 Min
Purée de patate douce au gingembre
30 min
Purée butternut-noisettes
50 menit