Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le moule
-
150
g de gruyère, coupé en morceaux
lub 150 g de parmesan, coupé en morceaux - 50 g de fanes de carotte
- 3 œufs
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 80 g d'huile d'olive
- 125 g de lait
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de mozzarella, coupée en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1554.6 kJ / 373.6 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 613.6 mg
Alternatywne przepisy
Cake aux blettes, au lard et aux pruneaux
1 Std. 30 Min
Tatin aux navets
1 Std. 10 Min
Quiche aux fanes de radis
45 Min
Pesto aux fanes de carotte
10min
Tatin de betterave au balsamique et chèvre frais
1小时 15 分钟
Pain feuilleté au pesto de fanes
3h 30min
Babka au potimarron
4 Std. 30 Min
Quenelles de blettes au four
1 godz. 5 min
Tarte aux blettes et ricotta
1hod. 40min
Terrine de potimarron aux noisettes
4 Std. 30 Min
Cake au potimarron, beaufort et pavot
1 Std. 45 Min
Quiche oignon-fenouil
1 Std. 10 Min