
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé et un peu pour fariner
- 75 g de beurre doux froid et coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- ½ c. à café de sel et 3 pincées
- 50 g d'eau
- 30 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de zeste d'orange non traitée
- 40 g de jus d'orange fraîchement pressé
- ½ c. à café de fleur de sel
- 400 g de filet de lieu noir sans peau coupé en morceaux et disposé dans un plat
- 400 g de lait
- 2 œufs
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 300 g de chair de courge butternut coupée en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 533.3 kcal / 2234 kJ
- Białko
- 30 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 1144.3 mg