Quiche butternut, orange et lieu noir

Quiche butternut, orange et lieu noir

3.5 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 parts

Składniki

  • de farine de blé et un peu pour fariner
    150 g
  • de beurre doux froid et coupé en morceaux, et un peu pour le moule
    75 g
  • de sel et 3 pincées
    ½ c. à café
  • d'eau
    50 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de zeste d'orange non traitée
    1 c. à café
  • de jus d'orange fraîchement pressé
    40 g
  • de fleur de sel
    ½ c. à café
  • de filet de lieu noir sans peau coupé en morceaux et disposé dans un plat
    400 g
  • de lait
    400 g
  • œufs
    2
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de chair de courge butternut coupée en morceaux
    300 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 533.3 kcal / 2234 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 29.5 g
Węglowodany 35.5 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 1144.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...