Tarte aux champignons et aux marrons

Tarte aux champignons et aux marrons

4.7 44 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 parts

Składniki

  • ½ bouquet de persil frais équeuté
  • 2 gousses d'ail pelées et coupées en deux
  • 50 g de parmesan coupé en dés
  • 250 g de farine
  • 125 g de beurre bien froid, coupé en cubes
  • 50 g d'eau
  • 1 jaune d'œuf
  • 1 échalote fendue en deux
  • 30 g d'huile d'olive
  • 400 g de champignons frais mélangés, coupés en lamelles
  • 350 g de crème fraîche épaisse entière
  • 4 œufs
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 100 g de marrons entiers, épluchés, en conserve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 15 g
Kalorie 2775 kJ / 665 kcal
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...