Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 ripe tomatoes (approx. 300 g), cut into halves
- 20 g vegetable oil
- 20 g curry powder
- 20 g sugar (see Tips)
- 35 g brown vinegar
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp sea salt
- 500 g beef mince
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1406.2 kJ / 334.8 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 628.5 mg
Alternatywne przepisy
South African yellow rice using rice mode
20 min
Broccoli and ham pasta bake
1h
South African yellow rice
20 min
Bunny chow
45min
Mealie bread
55min
Vetkoek (fet-cook)
1h 35min
Chicken with sweet potato cheesy crust
1h 15min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10min
Fragrant curried mince with tomato salad
40 min
Buttermilk rusks
29 Std. 25 Min
Traditional bobotie
1 Std. 30 Min
Low waste chicken lasagne
1 Std. 30 Min