Urządzenia i Akcesoria
South African curry mince
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
onion (approx. 150 g), cut into quarters1
-
garlic cloves2
-
vegetable oil20 g
-
ripe tomatoes (approx. 300 g), cut into halves2
-
curry powder20 g
-
beef mince500 g
-
sugar (see Tips)20 g
-
brown vinegar35 g
-
sea salt1 tsp
-
dried bay leaf1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
561.8 mg
Białko
23.7 g
Kalorie
1838 kJ /
439.3 kcal
Tłuszcz
30.9 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Węglowodany
17.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Malva pudding
50 min
Vetkoek (fet-cook)
1 godz. 35 min
Traditional bobotie
1 godz. 30 min
South African yellow rice using rice mode
20 min
Mealie bread
55 min
South African yellow rice
20 min
Bunny chow
45 min
Buttermilk rusks
29 godz. 25 min
Spiced lamb pie
40 min
Boboti (Spiced Baked Mince Beef)
1 godz. 10 min
Creamy beef curry
1 godz. 15 min
Creamy beef curry and rice
1 godz. 15 min