
Urządzenia i Akcesoria
Chicken chasseur
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions
Składniki
-
gluten free cornflour (see Tips)25 g
-
water185 g
-
garlic clove1
-
olive oil30 g
-
eschalots cut into halves100 g
-
button mushrooms cut into halves (see Tips)200 g
-
fresh thyme leaves only, plus extra for garnishing2 - 3 sprigs
-
dry white wine100 g
-
Chicken stock paste (see Tips)30 g
-
tomato paste100 g
-
ground black pepper1 pinch
-
skinless, boneless chicken thighs800 g
-
salt to season
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
389.7 kcal /
1636.6 kJ
Białko
40.4 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
11.9 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Sód
1753 mg