Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pecorino a pezzi
- 20 g di anacardi al naturale, non salati
- 1000 g di acqua
- 250 g di bulbi di finocchio in quarti
- 100 g di carote, pelate e a pezzi
- 120 g di ricotta fresca di capra (vedere varianti)
- 2 uova medie
- 1 cucchiaino colmo di curcuma in polvere
- 1 - 2 pizzichi di sale
- semi di coriandolo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 547.3 kJ / 130.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 13.7 g
- Sód
- 0.3 mg
Alternatywne przepisy
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1 Std. 20 Min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 Min
Sformato di cavolfiore e spinaci
1h
Biscotti al pecorino e mousse di barbabietola
1 godz. 30 min
Torta salata di bietole
1h
Flan di cavolfiore
45 min
Sformatini ai carciofi
1h
Sformato di cardi
1h
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1u. 10min
Mini soufflè ai formaggi e zucchine (senza glutine)
35 Min
Lasagne pecorino e cavolo nero
1 Std. 40 Min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1 Std. 15 Min