Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 9 foglie di salvia fresca
- 40 g di nocciole sgusciate
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 70 g di cipolla a pezzi
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 3 pizzichi di pepe macinato fresco
- 500 g di acqua
- 6 cucchiaini di composta di mirtilli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 838 kJ / 200 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Cipolle ripiene di zucca e rosmarino
1h 30min
Crostini di pane alle castagne e noci con lardo e miele
5h 20min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1h 15 min
Mousse di Gorgonzola e datteri
20 min
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1h 20 min
Bicchierini tricolore
3h 30min
Bignè con crema di verdure e coulis di peperoni
2h
Tomino con coulis di fichi
55min
Quiche pere e gorgonzola
1h
Gnocchi di sedano rapa con Castelmagno
45min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15 min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55min