Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cecapreti
- 500 g di farina tipo 0
- 1 uovo
- 200 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ragù
- 40 g di cipolla a pezzi
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 60 g di carota, pelata e a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di carne trita di maiale
- 300 g di salsiccia di maiale fresca, sgranata
- 150 g di pancetta tesa di maiale a cubetti
- 40 g di grappa
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di peperoncino rosso
- 2 foglie di alloro fresche, lavate
- 250 g di brodo vegetale
Terminare la preparazione
- pecorino romano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3593.1 kJ / 858.2 kcal
- Białko
- 37.9 g
- Węglowodany
- 64.3 g
- Tłuszcz
- 46.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 613.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne alla puttanesca
35min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50min
Penne all'arrabbiata
20 min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30 min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1h
Bucatini all'amatriciana
45 min
Lasagne all'amatriciana
2h
Frascarelli con sugo di salsiccia
1h 30min
Ravioli ai carciofi e pancetta
1 Std. 20 Min
Penne alla Norcina
45 min
Sugo all'amatriciana
50min