Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cecapreti
- 500 g di farina tipo 0
- 1 uovo
- 200 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ragù
- 40 g di cipolla a pezzi
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 60 g di carota, pelata e a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di carne trita di maiale
- 300 g di salsiccia di maiale fresca, sgranata
- 150 g di pancetta tesa di maiale a cubetti
- 40 g di grappa
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di peperoncino rosso
- 2 foglie di alloro fresche, lavate
- 250 g di brodo vegetale
Terminare la preparazione
- pecorino romano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3593.1 kJ / 858.2 kcal
- Białko
- 37.9 g
- Węglowodany
- 64.3 g
- Tłuszcz
- 46.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 613.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana con sugo di salsiccia
2h 45min
Scottiglia
1 godz. 30 min
Lasagne all'amatriciana
2óra
Ravioli luganega e porcini
2óra
Sgaiozzi
3óra 30p
Frascarelli con sugo di salsiccia
1 godz. 30 min
Tagliatelle paglia e fieno con ragù di agnello
2óra
Sugo alla puttanesca
45 min
Sugo all'amatriciana
50min
Pasta con ragù bianco e piselli
40 min
Spaghetti all'amatriciana
35p
Ragù di salsiccia
1óra 15p