Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 60 g di cipolla dorata a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1000 g di bocconcini di carne di agnello (3 cm circa)
- 100 g di vino bianco secco
- 800 g di piselli freschi
- 2 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 6 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3929.3 kJ / 938.5 kcal
- Białko
- 29.2 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.1 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 1247.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Agnello al vino
40 Min
Baccalà alla cappuccina
55 Min
Baccalà ricco della Vigilia (TM6)
1h
Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze
1u. 5min
Friselle cozze e polpo
30 Min
Baccalà gratinato
1h
Crostata salata esotica
2 godz.
Costolette di agnello in crosta
2óra 30p
Cupola di pane con agnello e patate
2 godz.
Arancini ai frutti di mare
2 godz.
Cornucopia ripiena di tagliolini al merluzzo e lenticchie
2óra 20p
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1u. 10min