Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 800 g di baccalà ammollato e dissalato, in tranci
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di peperoni cruschi, spezzettati a mano (vedere varianti)
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1786 kJ / 427 kcal
- Białko
- 43.5 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cime di rapa stufate
55 Min
Spigole all'acqua pazza
30 min
Baccalà, patate e funghi
45 min
Calamari ripieni
1h 30min
Carciofi alla romana
50 min
Strascinati con mollica e peperoni cruschi
2h
Alici alla Reggina
45 min
Baccalà croccante con friarielli piccanti
1h
Cavatelli
1h 30min
Mousse di baccalà
45 min
Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze
1h 5min
Baccalà fritto in pastella
1 Std. 10 Min