Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 800 g di baccalà ammollato e dissalato, in tranci
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di peperoni cruschi, spezzettati a mano (vedere varianti)
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1786 kJ / 427 kcal
- Białko
- 43.5 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà, patate e funghi
45min
Spigole all'acqua pazza
30min
Strascinati con mollica e peperoni cruschi
2 Std.
Alici alla Reggina
45min
Baccalà ricco della Vigilia (TM6)
1h
Baccalà alla livornese
35min
Zuppa di baccalà
1h
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1h
Baccalá alle olive
25min
Baccalà fritto in pastella
1sa 10 dk
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1sa 10 dk
Mezze maniche con fagioli e cozze
1h