Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 500 - 600 g di polpo fresco, a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco
- 350 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 5 g di sale
- 1 peperoncino rosso piccante (opcjonalnie)
- 480 g di pasta secca tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1631 kJ / 390 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliolini al sugo di spada
30 min
Ragù di calamari a Cottura Lenta
5h 30min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1hod. 5min
Penne al sugo di calamari
40 min
Spaghetti al polpo
1 godz. 10 min
Linguine ai gamberoni
30 min
Fusilli risottati alle seppie
40 min
Scorze di mandorla alla rana pescatrice
35min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35min
Linguine con scampi al limone
20min
Pasta risottata alle vongole
1 godz.