Penne al ragù di polpo

Penne al ragù di polpo

4.5 194 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 500 - 600 g di polpo fresco a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di vino bianco
  • 350 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 5 g di sale
  • 1 peperoncino rosso piccante (opcjonalnie)
  • 480 g di pasta secca tipo penne

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 19.2 g
Kalorie 1631 kJ / 390 kcal
Tłuszcz 7.3 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 60.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...