Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini

Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini

4.6 41 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Pasta fresca al basilico
  • 300 g di farina tipo 00
  • 3 uova
  • 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
  • 20 g di foglie di basilico fresche lavate e asciugate (vedere consigli)
Sugo di pomodorini
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 300 g di pomodori ciliegino a metà
  • 1 cucchiaino raso di sale

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 658.9 mg
Białko 14.2 g
Kalorie 2185 kJ / 522.2 kcal
Tłuszcz 24.2 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 60.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...