Sałatka wielowarzywna do słoików

Sałatka wielowarzywna do słoików

4.4 147 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
10 słoików

Składniki

  • 1200 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki
  • 600 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 600 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 500 g wody
  • 350 g octu
  • 185 g oleju
  • 150 - 200 g cukru
  • 35 g soli kamiennej, do przetworów
  • ziarna ziela angielskiego (2-3 szt. na słoik)
  • liście laurowe, suszone (1-2 szt. na słoik)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 14356 mg
Białko 4 g
Kalorie 1289 kJ / 308 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...