Urządzenia i Akcesoria
Sałatka wielowarzywna do słoików
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
10 słoików
Składniki
-
1200 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki
-
600 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
600 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
500 g wody
-
350 g octu
-
185 g oleju
-
150 - 200 g cukru
-
35 g soli kamiennej, do przetworów
-
ziarna ziela angielskiego (2-3 szt. na słoik)
-
liście laurowe, suszone (1-2 szt. na słoik)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
14356 mg
Białko
4 g
Kalorie
1289 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM6, TM7)
2 godz. 30 min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM6, TM7)
3 godz. 30 min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6, TM7)
2 godz. 45 min
Ogórki w zalewie gyros (TM6, TM7)
6 godz. 30 min
Sałatka z kapusty do słoików (TM5)
4 godz. 45 min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM5)
2 godz. 45 min
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM5)
2 godz. 30 min
Ogórki w zalewie curry (TM6, TM7)
25 min
Pikle z krojonych ogórków (TM5)
48 godz. 20 min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 min
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1 godz.
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min