Sałatka wielowarzywna do słoików

Sałatka wielowarzywna do słoików

4.5 137 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
10 słoików

Składniki

  • białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki
    1200 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    600 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    600 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    300 g
  • wody
    500 g
  • octu
    350 g
  • oleju
    185 g
  • cukru
    150 - 200 g
  • soli kamiennej, do przetworów
    35 g
  • ziarna ziela angielskiego (2-3 szt. na słoik)
  • liście laurowe, suszone (1-2 szt. na słoik)

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 308 kcal / 1289 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 14356 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...