Urządzenia i Akcesoria
Sałatka wielowarzywna do słoików
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
10 słoików
Składniki
-
1200 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki
-
600 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
600 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
500 g wody
-
350 g octu
-
185 g oleju
-
150 - 200 g cukru
-
35 g soli kamiennej, do przetworów
-
ziarna ziela angielskiego (2-3 szt. na słoik)
-
liście laurowe, suszone (1-2 szt. na słoik)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
14356 mg
Białko
4 g
Kalorie
1289 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6, TM7)
2 godz. 45 min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6, TM7)
2 godz. 40 min
Ogórki w zalewie gyros (TM6, TM7)
6 godz. 30 min
Pikle z krojonej cukinii (TM5)
48 godz. 25 min
Przyprawa z suszonym czosnkiem niedźwiedzim
2 godz. 10 min
Sałatka szwedzka
3 godz. 40 min
Sałatka zimowa
1 godz. 40 min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 min
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1 godz.
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Ketchup z cukinii
1 godz.