
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka wielowarzywna do słoików
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
10 słoików
Składniki
-
białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki1200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki600 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki600 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki300 g
-
wody500 g
-
octu350 g
-
oleju185 g
-
cukru150 - 200 g
-
soli kamiennej, do przetworów35 g
-
ziarna ziela angielskiego (2-3 szt. na słoik)
-
liście laurowe, suszone (1-2 szt. na słoik)
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
308 kcal /
1289 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
14356 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska