Urządzenia i Akcesoria
Kulki rybne w marynacie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 26 godz. 20 min
25 sztuk
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
500 g ryb, słodkowodnych, oczyszczonych bez skóry i ości, np. sielawy, leszcza
-
35 g bułki tartej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
875 g wody
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
35 g rodzynek
-
125 g octu spirytusowego
-
40 g cukru
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 goździki
-
3 ziarna pieprzu czarnego
-
3 ziarna ziela angielskiego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 25 sztuk
Białko
94.3 g
Kalorie
3077.3 kJ /
735 kcal
Tłuszcz
21.9 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
42.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szołder (murzin) wielkanocny
2 godz. 45 min
Zupa z kalarepy
1 godz.
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Kiełbasa słoikowa
26 godz. 30 min
Hekele
2 godz. 40 min
Makówki (Makiełki)
35 min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1 godz. 30 min
Moczka
45 min
Wigilijna kapusta z grzybami
1 godz. 20 min
Modro kapusta
45 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Kapusta czerwona na ciepło
35 min