Urządzenia i Akcesoria
Kulki rybne w marynacie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 26 godz. 20 min
25 sztuk
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
500 g ryb, słodkowodnych, oczyszczonych bez skóry i ości, np. sielawy, leszcza
-
35 g bułki tartej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
875 g wody
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
35 g rodzynek
-
125 g octu spirytusowego
-
40 g cukru
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 goździki
-
3 ziarna pieprzu czarnego
-
3 ziarna ziela angielskiego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 25 sztuk
Białko
94.3 g
Kalorie
3077.3 kJ /
735 kcal
Tłuszcz
21.9 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
42.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Modro kapusta
45min
Zakwas buraczany
168h 50min
Paprykarz ze śledziem
1h 30min
Śledzie po cygańsku
2h 20min
Śledzie po wiejsku
25h 10min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1h 30min
Śledzie w sosie musztardowym
10h 15min
Kurczak w galarecie
3h
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1h 45min
Hekele
2h 40min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3h 25min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1h