Riz à la morue et aux moules

Riz à la morue et aux moules

4.3 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon jaune coupé en deux
  • 15 g d'huile d'olive
  • 200 g de riz basmati
  • 600 g d'eau
  • 1 dose de safran en poudre
  • 1 c. à café de paprika doux
  • 100 g de tomates confites coupées en dés
  • 50 g d'olives noires dénoyautées
  • 150 g de poivron rouge coupé en lanières
  • 500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 300 g de morue dessalée coupée en morceaux (voir "Conseil(s)")
  • 125 g de chorizo doux, coupé en rondelles fines

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1962 mg
Białko 28 g
Kalorie 2287.3 kJ / 546.3 kcal
Tłuszcz 26.3 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 48.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...