Paupiette de sole aux épinards et au lard

Paupiette de sole aux épinards et au lard

3.9 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

La farce mousseline au citron
  • 250 g de filets de merlan coupé en morceaux
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • le zeste d'un citron jaune non traité
  • 1 blanc d'œuf
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
La tombée d'épinards
  • 1 gousse d'ail
  • 50 g d'échalotes
  • 20 g de beurre
  • 500 g d'épinards frais
Le montage et la cuisson des paupiettes
  • 8 tranches de lard
  • 4 filets de sole de belle taille
  • 500 g d'eau
  • 10 g de beurre

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1001.8 mg
Białko 27.3 g
Kalorie 1975.3 kJ / 471.5 kcal
Tłuszcz 27.5 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 13.8 g
Węglowodany 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...