Paupiette de sole aux épinards et au lard

Paupiette de sole aux épinards et au lard

3.9 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

La farce mousseline au citron
  • de filets de merlan coupé en morceaux
    250 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • le zeste d'un citron jaune non traité
  • blanc d'œuf
    1
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    100 g
La tombée d'épinards
  • d'ail
    1 gousse
  • d'échalotes
    50 g
  • de beurre
    20 g
  • d'épinards frais
    500 g
Le montage et la cuisson des paupiettes
  • de lard
    8 tranches
  • filets de sole de belle taille
    4
  • d'eau
    500 g
  • de beurre
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 471.5 kcal / 1975.3 kJ
Białko 27.3 g
Tłuszcz 27.5 g
Węglowodany 3.8 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 13.8 g
Sód 1001.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...