Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 ½ oz yellow onions, halved
- 2 garlic cloves
- 1 oz olive oil
-
5 ½
oz fresh tomatoes
lub 5 ½ oz tomatoes, canned -
1
heaping tsp homemade vegetable stock paste
lub 1 vegetable stock cube - ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 - 3 ½ oz white wine
- 12 oz zucchini, cubed
- 7 oz carrots, sliced
- 7 oz mushrooms, sliced
- 14 oz firm tofu, cubed
- 1 ½ tsp dried basil
- 1 tsp dried oregano
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 821.3 kJ / 196.3 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 235.7 mg
Alternatywne przepisy
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1h 5min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1 Std.
Butternut Squash Coconut Curry
40 Min
Greek Lentils and Rice
35 Min
Baked Spinach and Eggs
35 Min
Mushroom Stroganoff
30min
Chopped Vegetable Salad
10min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 Min
Curried Cauliflower and Chickpea Salad
40 Min
Lentil, Cauliflower and Kale Salad
1h 5min
One-Pot Barley and Vegetables
1h 10 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min