Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olive nere denocciolate
- 1 peperoncino piccante rosso piccolo (opcjonalnie)
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di timo fresco
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiai di capperi dissalati
- 320 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1647.3 kJ / 393.8 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 65.8 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 326.7 mg
Alternatywne przepisy
Pasta broccoli e acciughe
40min
Pasta tonno e olive
35min
Pasta al pomodoro
55min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Spaghetti integrali, tonno, limone e rucola
25min
Spaghetti al tonno
40min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Spaghetti al pomodoro
30min
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Pasta alla ionica
30min
Spaghetti alle vongole
4 godz. 40 min
Spaghetti alla vesuviana
25min