Orecchiette alle cime di rapa

Orecchiette alle cime di rapa

4.2 84 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
4 porzioni

Składniki

Orecchiette
  • 160 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
  • 200 g di farina tipo 1
  • 150 g di farina di semola di grano duro rimacinata
Cime di rapa
  • 500 g di cime di rapa
  • 500 g di acqua
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • ½ peperoncino rosso piccante
  • 4 filetti di acciuga sott'olio sgocciolati
Terminare la preparazione
  • acqua q.b. sino ad arrivare a 1200 g
  • 1 cucchiaino di sale
  • 20 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • pane pugliese, secca a cubetti (vedere consigli)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 2.1 mg
Białko 12.9 g
Kalorie 1634.9 kJ / 390.7 kcal
Tłuszcz 8.7 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 66.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...