Orecchiette alle cime di rapa

Orecchiette alle cime di rapa

4.2 79 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
4 porzioni

Składniki

Orecchiette
  • di acqua
    160 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di farina tipo 1
    200 g
  • di farina di semola di grano duro rimacinata
    150 g
Cime di rapa
  • di cime di rapa
    500 g
  • di acqua
    500 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • spicchio di aglio
    1
  • peperoncino rosso piccante
    ½
  • filetti di acciuga sott'olio sgocciolati
    4
Terminare la preparazione
  • acqua q.b. sino ad arrivare a 1200 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    20 g
  • mollica di pane pugliese, secca a cubetti (vedere consigli)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 390.7 kcal / 1634.9 kJ
Białko 12.9 g
Tłuszcz 8.7 g
Węglowodany 66.2 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 2.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...