Lomo de cerdo en salsa de calabaza

Lomo de cerdo en salsa de calabaza

4.3 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porciones

Składniki

  • 1200 g de lomo de cerdo limpio y salpimentado
  • 200 g de pulpa de calabaza la parte fibrosa, sin semillas
  • 1 rama de canela
  • 1100 g de agua
  • 200 g de piloncillo en trozos
  • 2 dientes de ajo asados
  • 150 g de cebolla asada
  • 50 g de chile pasilla sin venas ni semillas, asados
  • 40 g de aceite
  • 150 g de jitomate asado
  • 1 cdita de pimienta negra molida
  • 2 cditas de sal
  • 30 g de vinagre de manzana
  • 3 ramas de hierbabuena fresca solo las hojas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 27 g
Kalorie 2071 kJ / 493 kcal
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...