![Pinsa classico Pinsa classico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6a2d9047-c56f-45bd-a19c-3811d40aa6c8/Derivates/614421e6-d4c8-4643-aea0-7adeb1036b9e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pinsateig
- 350 g Pizzamehl Type 00
- 75 g Reismehl (siehe Tipp)
- 25 g Sojamehl
- 5 g frische Hefe
- 10 g Olivenöl
- 365 g Wasser
- 10 g Salz
Belag und Fertigstellung
- 2 Kugeln Mozzarella (à 125 g), in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 ½ TL Pizzagewürz
- ¼ TL Zucker
- Öl zum Einfetten
- Mehl zum Bearbeiten
- 100 g Salami, in Stücken
- 150 g Schinken, gekocht, in Stücken
- 50 g Champignons, in Scheiben
- 1 Zwiebel, in halben Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2065 kJ / 493 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinat-Speck-Pfannkuchen
1h 20min
Wein-Senf-Dressing (Vorratsgröße)
40min
Lasagne al forno
2h 10 min
Spaghetti aglio e olio mit Tintenfischringen
1j
Pfannkuchen mit gemischtem Gemüse
1 Std. 15 Min
Flammkuchen mit geräucherter Gänsebrust
1 Std. 30 Min
Pinsa mit Mozzarella und Oliven
52 Std.
Pizzabrötchen mit Basilikumbutter
4h 30min
Kräuter-Vinaigrette
10 min
Saure-Sahne-Vinaigrette
10 min
Caesar-Salat-Dressing (eifrei)
10 min
Salatsauce für Blattsalate
10 min