Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamell
-
250
g Zucker
lub 250 g brauner Zucker - 130 - 180 g Sahne (siehe Tipp)
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 30 g Butter, kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 EL Essig
Tarte und Fertigstellung
- 1 Pck. Blätterteig, aus dem Kühlregal (270 g), z. B. von Tante Fanny
- 50 g Crème fraîche
- 1 geh. EL Paniermehl
- 300 g Zwetschgen, in Würfeln (2 cm)
- 25 g Baisergebäck, grob gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1696 kJ / 405 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blaubeer-Crumble mit Rotwein
50 Min
Birnen-Bohnen-Speck-Gratin
1 Std.
Himbeertarte mit Mandeln
2 Std. 30 Min
Karamell-Apfel-Tarte
1 Std. 15 Min
Pflaumen-Zimt-Galette
1 Std. 20 Min
Kartoffelsalat mit Birnen-Bohnen und Speck
2 Std. 30 Min
Ziegenkäse-Walnuss-Omelette
30 Min
Auberginen-Käse-Törtchen mit karamellisierten Zwiebeln
1 Std. 15 Min
Tarte Tatin mit Zwiebeln und Baconjam
1 Std.
Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln
2 Std.
Pflaumen-Mohn-Crumble
40 Min
Erdbeer-Rhabarber-Crumble
50 Min