Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zucker
- 40 g Mandeln
- ¼ Vanilleschote
- 6 Streifen Orangenschale, dünn abgeschält (à ca. 1 x 5 cm)
- 90 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier
- 70 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Backpulver
- 1 TL Kakao
- Puderzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 444 kJ / 106 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sizilianisches Mandelgebäck
30 Min
Torta della nonna
2h 10min
Tarte au Vin cuit
45 Min
Madeleines
35 Min
Blutorangen-Rosmarin-Kuchen
2h 10min
Nusstarte mit Aprikosen
1 Std.
Zitronentarte mit Baiserhaube
2 godz. 30 min
Lombardische Aprikosentarte
1h 15min
Kardamom-Panna-cotta mit Ananas
5h
Engadiner Walnusstörtchen
1h 45min
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2h
Mallorquinischer Mandelkuchen
1 Std. 30 Min