Urządzenia i Akcesoria
Schoko-Orangen-Madeleines
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
18 Stück
Składniki
-
Zucker100 g
-
Mandeln40 g
-
Vanilleschote¼
-
Orangenschale dünn abgeschält (à ca. 1 x 5 cm)6 Streifen
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten90 g
-
Eier2
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen70 g
-
Backpulver1 TL
-
Kakao1 TL
-
Puderzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
444 kJ /
106 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2018
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Brioche
1 godz. 50 min
Torta della nonna
2 godz. 10 min
Mallorquinischer Mandelkuchen
1 godz. 30 min
Sizilianisches Mandelgebäck
30 min
Blutorangen-Rosmarin-Kuchen
2 godz. 10 min
Panettone mit Schokostückchen
4 godz. 30 min
Orangen-Mandel-Kuchen
2 godz.
Mandelkuchen
1 godz. 20 min
Madeleines
35 min
Englische Früchtekuchen
3 godz. 30 min
Shortbread-Finger
1 godz. 40 min
Mandelkuchen
1 godz. 30 min