Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 120 g Zucker
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten und Ausstreuen
- 3 Eier
- 1 Prise Salz
- 1 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 3 cm), fein abgeschält
- 250 g Crème fraîche
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 400 g Zwetschgen, geviertelt
- Zimt-Zucker-Mischung zum Bestreuen
- 40 g Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2692 kJ / 643 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3h
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1h 50 min
Nusstarte mit Aprikosen
1h
Skandinavische Kringler
2h 20min
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3h
Zitronen-Mango-Schnitten
6h 30min
Lemon-Curd-Tiramisu
4h 30 min
Birnentarte
2h
Pflaumen-Birnen-Tarte
1h
Lemon Curd-Tartelettes
2h
Lemon-Curd-Striezel
4h
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h