Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Blätter weiße Gelatine, eingeweicht und ausgedrückt
- 500 g Sahne
- 120 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 EL Zitronensaft
- 500 g Naturjoghurt
-
20
g Wodka
lub 20 g Grappa
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1715 kJ / 410 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnencreme
3h 30min
Limoncello-Creme
5 Std.
Quark-Mousse
5 Std.
Eierlikör-Semifreddo mit Beeren
24h
Mango-Joghurt-Mousse
4h 40min
Kokoscreme mit Rum-Sauce
2 Std. 30 Min
Zitronen-Parfait
4 Std. 30 Min
Schmandmousse mit Orangen-Granatapfel-Kompott
2 Std. 30 Min
Schokoladen-Panna-Cotta
4 Std. 30 Min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 Std. 30 Min
Mandelcreme mit Himbeerspiegel
1 Std.
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3h 30min